Vestergade 1

Adresse: Vestergade 1, 4230 Skælskør

Ejendommen, Dampmøllen, beliggende centralt i Skælskør, er ikke blot et smukt bygningsværk, men rummer også en fantastisk historie.

 

Dampmøllens historie

Dampmøllen blev i 1853 opført af sognepræst Niels Madsen Harboe. Efter en glorværdig historik som dampmølle med forarbejdning af korn og udskibning af dampmøllens produkter til omkringliggende havnebyer, blev ejendommen i 1978 fredet.

Dampmøllen er den ældst bevarede industribygning i Skælskør og er en værdifuld og iøjnefaldende ejendom ved havnemiljøet.

Ejendommen blev i 1988 og 1992 indvendigt gennemrenoveret og ombygget, hvor man bl.a. fjernede en række tilbygninger og der blev etableret kviste i taget, samt nye vinduer i sydgavlen. Efter reparation af murværket blev facaderne kalket med lys okker.

Bygningen rummer i dag særdeles moderne erhvervslejemål og udlejningsboliger.

 

Ejendommen idag

På alle etager er de fritliggende bærende konstruktioner bevaret synligt og med stor respekt for de oprindelige konstruktioner, hvilket giver lejemålene charme og karakter. Ejendommen er fuldt isoleret efter nutidens standarder. De oprindelige smedejernsvinduer er bevaret for, at understege den oprindelige industrille stil. Disse er blevet suppleret med moderne indvendige termoruder.

Ejendommen med sin markante placering i Skælskør Inderhavn en særdeles attraktiv ejendom, for såvel erhverv som boligudlejning.

 

Lejemål

Ejendommen indeholder i dag otte lejemål:

  • Stueplan, to erhvervslejemål
  • 1. sal, to erhvervslejemål
  • 2. sal, to beboelses lejemål
  • 3. sal, to beboelses lejemål

Lejemål:

Vestergade 1, 4230 Skælskør